Insights

Het gedrag van jouw klanten bepaalt jouw succes. Het is daarom belangrijk dit gedrag nog beter in kaart te krijgen en de klant achter je websitedata beter te leren kennen. Omdat een groot deel van het klantgedrag intuïtief is en vaak onbewust bewust is het belangrijk de goede onderzoeksmethode toe te passen zodat de resultaten ook betrouwbaar en bruikbaar zijn.

Grote resultaten worden vaak bereikt door minstens de volgende stappen te nemen:

  1. Onderzoek het gedrag tijdens de user journey.
  2. Verdiep deze kennis met psychologisch gedragsonderzoek.
  3. Zorg voor een goede doorvertaling naar de site of app.

 

  1. Het gedrag tijdens de user journey

Een goede user journey is gebaseerd op gegevens die direct bij de klant worden opgehaald. De klant en zijn gedrag is leidend, niet de kanalen of de site. We gaan verder en kijken naar psychologische aspecten: waar komt motivatie vandaan, hoe kan dit worden beinvloed, waar ervaart men drempels en welke beliefs blokkeren de gebruiker. Lees meer hierover in onze whitepaper.

User journey whitepaper
  1. Verdiep kennis met gedragsonderzoek

Een user journey geeft een totaalbeeld, voor een site of app willen we vervolgens meer details weten. Wat is het intuitieve gedrag van de doelgroep? Wat is het voorkeursgedrag, wat begrijpt men en wat vindt men duidelijk en acceptabel? Hoe wekken we vertrouwen, zodat er kan worden geconverteerd? En welke subdoelgroepen herkennen we? Gaan we verder dan MBTI? Deze en meer vragen brengen tezamen met het user journeyonderzoek een enorme schat aan inzichten èn ontwerpaanbevelingen voor de site in kaart.

 

  1. Zorg voor een goede doorvertaling naar de site of app

De eerste twee stappen zijn pas waardevol wanneer deze op de juiste wijze worden doorvertaald naar een ontwerp van een site. Netmarketing ontwerpt in deze fase of kan het ontwerp van derden begeleiden. Zowel regie als een supportrol is mogelijk: wij vinden het belangrijk dat de stem van de gebruiker vertegenwoordigt blijft in het ontwikkel- en bouwtraject, zodat jij optimale resultaten krijgt.

 

Meer weten? Neem contact op met Ronald Verschueren op 06-53708061.

 

 


CONTACT

Wil jij ook een betere website en meer resultaat?
Vrijblijvend sparren kan altijd. Laat daarom nu een berichtje achter. Bellen mag ook: 010-820 85 43